Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Ik heb gehoord dat Interbank gaat stoppen. Klopt dat?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Ik heb gehoord dat Interbank gaat stoppen. Klopt dat?

Vanaf 1 oktober 2022 stopt Crédit Agricole Consumer Finance (CA CF NL), waar Interbank en Findio onderdeel van uit maken, met het verstrekken van nieuwe kredieten in Nederland. Dat betekent dat u vanaf 1 oktober 2022 geen nieuwe lening meer kunt afsluiten bij Interbank en Findio.

De stopzetting komt voort uit de beslissing van de aandeelhouder, de Franse Crédit Agricole Group, om zich terug te trekken uit Nederland. De afgelopen twee jaar heeft de Group geprobeerd CA CF NL (inclusief Interbank en Findio) geheel of in delen te verkopen. Dat is helaas niet gelukt. Daarom stopt CA CF NL per 1 oktober 2022.

Op zijn vroegst

Omdat er een opzegtermijn van drie maanden van toepassing is, betreft de datum van 1 oktober 2022 een ‘op zijn vroegst’ datum.

Is deze beslissing al definitief?

De stap om te stoppen als kredietverstrekker is voor Interbank en Findio onoverkomelijk en heeft veel impact. Daarom heeft CA CF toestemming nodig van De Nederlandsche Bank (DNB). DNB heeft deze ‘Verklaring van geen bezwaar’ eind mei 2022 afgegeven. Daarmee kan Interbank de processen gaan opstarten om de dienstverlening te stoppen en worden de contracten met tussenpersonen opgezegd. Omdat de opzegtermijn minimaal drie maanden is, worden de eerste verkoopactiviteiten op zijn vroegst per 1 oktober 2022 gestaakt.

Wat betekent dit voor mijn Interbank lening?

Dat Interbank stopt heeft geen effect op uw bestaande lening. Alle leningen die voor 1 oktober 2022 worden afgesloten blijven ook na 1 oktober 2022 doorlopen. Ambtenarenlening als uw tussenpersoon en Interbank als kredietverstrekker, blijven verantwoordelijk voor uw lening.

Kan ik nog een Interbank lening afsluiten?

Tot 1 oktober kunt u nog een lening afsluiten bij Interbank. Uw lening blijft ook na die tijd doorlopen. Vanaf 1 oktober 2022 kunt u geen nieuwe Interbank lening meer afsluiten.

Verdere uitwerking van het besluit

CA CF NL werkt de komende tijd aan de verdere uitwerking van het besluit. Ook wordt er dan meer duidelijk over de gevolgen.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Uiteraard kunt u ook na 1 oktrober 2022 nog steeds een lening afsluiten bij Ambtenarenlening. Ambtenarenlening bemiddelt voor diverse kredietverstrekkers en is niet afhankelijk van Interbank. Daarom helpen wij u ook na stopzetting van Interbank met de invulling van uw leenbehoefte, tegen de laagste rente van Nederland.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening