Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke kosten heb ik bij private lease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke kosten heb ik bij private lease?

Als u een auto leaset, sluit u een contract af met de leasemaatschappij. Afhankelijk van de keuze van de auto en de leasetermijn, wordt de hoogte van de leasetermijn vastgesteld. Maandelijks betaalt u een vast bedrag voor het gebruik van de leaseauto. Hierin zijn de kosten voor een allrisk autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie en onderhoud en de kosten voor afschrijvingen verwerkt. Ook zijn de banden en de pechhulp zijn in het leasebedrag opgenomen. U hoeft de rekening van de garage dus niet zelf te betalen.

Keuze van de auto en de leasetermijn

Een belangrijke factor bij het bepalen van het bedrag dat u maandelijks gaat betalen, is het merk en type van de auto. Aan een Toyota Aygo hangt een ander prijskaartje dan aan een Audi A8. Dat komt door het grote verschil in de catalogusprijs tussen beide auto’s. Ook de looptijd van het contract speelt een rol. U leaset de auto voor een vooraf vastgestelde periode van bijvoorbeeld 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag.

Brandstof 

Naast de maandelijkse betaling van de leasetermijn, betaalt u zelf de brandstof, eventuele verkeersboetes en bij schade, een eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per maatschappij. Vaak kunt u ook kiezen voor een hoger eigen risico in ruil voor een lagere maandprijs.

Kilometers

In het leasecontract spreekt u ook af hoeveel kilometer u per jaar kunt rijden. Het maandbedrag wordt op dit aantal gebaseerd. Bij een maximum aantal kilometers van 10.000 per jaar bent u aanzienlijk goedkoper uit dan bij 30.000 kilometer. Wel moet u voor u zelf goed afwegen hoeveel kilometer u met de auto denkt te gaan rijden. Rijdt u namelijk meer dan de afgesproken kilometers, dan moet u per extra gereden kilometer een bedrag bijbetalen. Deze kilometers zijn vaak duurder dan de kilometers in het contract. Te veel kilometers in het contract op laten nemen is ook niet handig, want u krijgt vaak geen geld terug voor niet verbruikte kilometers. In dat geval betaalt u dus eigenlijk te veel.

Tussentijds opzeggen

Waar u ook rekening mee moet houden, is dat het contract niet altijd tussentijds opzegbaar is bij bijvoorbeeld ontslag of echtscheiding. De leasemaatschappij kan dan de resterende termijnen in rekening brengen, afhankelijk van de voorwaarden.

Aan het einde van het contract, levert u de auto in. Heeft de auto schade, dan kan de leasemaatschappij hiervoor kosten in rekening brengen of de schade aftrekken van uw borg. Denk daarbij aan krassen en deuken die niet horen bij een leaseauto van een paar jaar oud.

Liever kopen?

Kiest u toch liever voor kopen dan leasen, dan kunt u als (semi)ambtenaar bij Ambtenarenlening de auto van uw keuze financieren tegen de laagste rente van Nederland.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening