Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe kan ik een restschuld financieren?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe kan ik een restschuld financieren?

Is de waarde van uw huis gedaald? Dan kunt u te maken krijgen met een restschuld. Dit betekent dat de verkoopprijs van uw huis lager is dan de hypotheek die u nog moet betalen. Als u uw huis verkoopt, krijgt u niet voldoende geld om uw hypotheek af te lossen en blijft u met een schuld zitten.

U moet de restschuld altijd terugbetalen aan de bank. Slechts bij hoge uitzondering wordt de schuld kwijtgescholden. Er zijn verschillende manieren om de schuld terug te betalen.

Een betalingsregeling

Ten eerste kunt u tot een betalingsregeling komen met uw bank. U spreekt met uw bank af hoeveel u maandelijks betaalt om uw restschuld af te lossen. Als u uw schuld helemaal heeft afgelost, is de betalingsregeling voorbij. Het is belangrijk om u aan de betalingsregeling te houden. Doet u dit niet, dan kunt u in de financiële problemen komen.

Sparen

Heeft u voldoende spaargeld op uw rekening? Dan kunt u dit geld gebruiken om uw restschuld af te betalen. Heeft u nu nog niet voldoende spaargeld op uw rekening, dan kunt u ervoor kiezen om tijdelijk meer geld te sparen. Dit geld gebruikt u om uw restschuld in één keer af te betalen. Als u nog geld moet sparen voor uw restschuld, betekent dit dat u uw huis niet direct kunt verkopen. U verkoopt uw woning pas als u voldoende geld op uw spaarrekening heeft om de restschuld te bekostigen.

Lenen

Wilt u niet wachten met het verkopen van uw huis? Dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten om uw restschuld te betalen.

Houd er rekening mee dat u altijd rente moet betalen over uw lening. Leent u geld om uw restschuld terug te betalen, dan betaalt u door de rente uiteindelijk meer geld dan uw schuld alleen.

Meefinancieren

Tot slot kunt u uw restschuld ook meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. Dit betekent dat u met uw nieuwe hypotheek niet alleen uw nieuwe huis betaalt, maar ook uw restschuld afbetaalt. Uw restschuld meefinancieren in uw nieuwe hypotheek is niet altijd mogelijk. Om te achterhalen wat de mogelijkheden zijn, neemt u contact op met uw hypotheekverstrekker.

Uw restschuld financieren via Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan kunt u uw restschuld tegen de laagste rente financieren met een persoonlijke lening van Ambtenarenlening. Met een vrijblijvende offerte weet u direct wat de mogelijkheden zijn.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening