Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe werkt het oversluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Heeft u een lening met een hoge rente? Dan kunt u ervoor kiezen deze lening over te sluiten naar een lening met een lagere rente. Met deze nieuwe lening kunt u de oude lening aflossen. Vervolgens betaalt u de nieuwe, goedkopere lening terug.

Door uw lening over te sluiten, kunt u honderden tot duizenden euro’s besparen. U kunt vrijwel elke lening oversluiten, zoals uw hypotheek, doorlopend krediet en persoonlijke lening. Oversluiten werkt als volgt:

Stap 1: kijk of oversluiten mogelijk is

U kunt vrijwel iedere lening oversluiten, mits uw situatie het toelaat. Bij het oversluiten van een lening, wordt altijd uw financiële situatie opnieuw bekeken. Wilt u meer lenen, dan moet dat passen binnen het financiële plaatje. Bent u minder gaan verdienen, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor het maximale leenbedrag. Heeft u bepaalde maandlasten niet betaald of een achterstand op uw lening, dan is oversluiten lastig. In het laatste geval heeft u een negatieve BKR-codering en is het vrijwel onmogelijk om een nieuwe lening af te sluiten. Behalve bij een hypotheek, zijn aan oversluiten van een lening geen kosten verbonden. Alleen in een enkel geval, bij oude leningen met oude voorwaarden, kan de kredietverstrekker nog kosten berekenen. Controleer daarom altijd de voorwaarden en weeg eventuele kosten af tegen het voordeel van de lagere rente. Als de kosten voor het oversluiten erg hoog zijn, kunt u met een nieuwe lening met een lagere rente, uiteindelijk toch duurder uit zijn. Bij Ambtenarenlening kunt u uw lening altijd kosteloos oversluiten.

Stap 2: vergelijk leningen

Is het oversluiten van uw lening mogelijk? Dan is het slim om verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Door leningen van diverse kredietverstrekkers naast elkaar te leggen, vindt u vanzelf de beste en goedkoopste lening.

Stap 3: stap over naar uw nieuwe kredietverstrekker

Er zijn twee manieren om over te stappen naar uw nieuwe kredietverstrekker. Ten eerste kunt u gebruik maken van de overstapservice van uw kredietverstrekker. U geeft aan wat uw huidige lening is en bij welke kredietverstrekker u deze lening heeft afgesloten. Uw nieuwe kredietverstrekker zorgt ervoor dat deze lening wordt afgelost en u een nieuwe lening krijgt.

Heeft uw kredietverstrekker geen overstapservice? Dan regelt u het oversluiten zelf. U sluit dan een nieuwe lening af bij uw nieuwe kredietverstrekker. Zodra u het geld op uw rekening heeft, lost u uw oude lening af. Hierna begint u met het afbetalen van uw nieuwe lening.

Stap 4: bekijk uw BKR-notering

Bent u succesvol overgestapt naar een andere kredietverstrekker? Controleer dan bij BKR of dit goed geregistreerd staat. Klopt uw BKR-notering niet? Dan kunt u later in de problemen komen. Laat uw BKR-notering aanpassen om problemen te voorkomen.

Stap 5: betaal uw lening af

Iedere maand betaalt u een deel van uw nieuwe lening terug. Dit doet u tot er geen lening meer open staat bij uw nieuwe kredietverstrekker. Als u uw lening heeft afgelost, bent u van het krediet en de maandelijkse kosten van de lening af.

Uw lening oversluiten naar Ambtenarenlening

Als ambtenaar of semiambtenaar kunt u uw lening eenvoudig oversluiten naar Ambtenarenlening. (Semi)ambtenaren betalen bij Ambtenarenlening de laagste rente van Nederland. Weten of u ook goedkoper kunt lenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan op Ambtenarenlening.nl.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening