Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is debetrente?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is debetrente?

Bij het afsluiten van een lening krijgt u te maken met debetrente. Dit is de rente die u iedere maand betaalt aan uw kredietverstrekker. De debetrente is in feite een vergoeding voor het geld dat u van uw kredietverstrekker leent.

Debetrente en creditrente

Debetrente is de rente die u maandelijks aan uw kredietverstrekker betaalt. Creditrente is de tegenhanger. Deze rente betaalt u niet, maar ontvangt u juist als vergoeding voor het geld dat u spaart.

Vaste debetrente

De persoonlijke lening heeft een vaste debetrente. Dat wil zeggen dat de rente niet verandert gedurende de looptijd van de lening. Als u een persoonlijke lening afsluit, weet u precies hoeveel debetrente u aan uw kredietverstrekker moet betalen.

Het voordeel van een vaste debetrente, is dat u precies weet waar u aan toe bent. De rente kan niet stijgen of dalen. De kosten van uw lening blijven dan ook gelijk.

Variabele debetrente

Het doorlopend krediet heeft een variabele debetrente. Deze rente kan wel veranderen. De rente kan stijgen, maar ook dalen. Als de rente stijgt, betaalt u meer debetrente aan uw kredietverstrekker en wordt uw lening duurder.

Het voordeel van een variabele rente is dat deze rente kan dalen. Als de rente omlaag gaat, bespaart u veel geld. Het nadeel van een variabele debetrente is dat uw lening bij een stijgende rente ineens veel duurder kan worden. Een variabele rente biedt daardoor geen zekerheid over uw lasten.

Laagste debetrente bij Ambtenarenlening

Bent u op zoek naar een lening met een lage (debet)rente en bent u werkzaam als ambtenaar of semiambtenaar, dan kunt u in aanmerking komen voor een lening van Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening