Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke documenten moet ik aanleveren bij een privé lease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke documenten moet ik aanleveren bij een privé lease?

Wilt u een auto rijden via private lease, dan wil de leasemaatschappij een aantal dingen controleren om zeker te weten dat u aan de voorwaarden van het leasecontract kunt voldoen. Hiervoor moet u een aantal documenten aanleveren waarmee u kunt aantonen dat de leasemaatschappij zonder risico zaken met u kan doen.

Paspoort of identiteitskaart

Om een auto te kunnen leasen moet u allereerst kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart kunnen overhandigen. Hiermee verifieert de leasemaatschappij of u inderdaad de persoon bent met wie de leasemaatschappij een leasecontract sluit.

Recente loonstrook

Ook wil de leasemaatschappij een recente loonstrook van u zien om na te gaan of u de maandelijkse kosten kunt betalen. Hierbij is ook uw dienstverband van belang. Bent u korter dan 12 maanden in dienst of heeft u een tijdelijk contract dan is het lastiger om een meerjarig leasecontract af te sluiten. U moet immers gedurende de looptijd van het contract de maandelijkse kosten kunnen betalen. De leasemaatschappij zal u dan vragen om een werkgeversverklaring.

Ontvangt u een uitkering of pensioen, dan dient u een kopie van een uitkerings- of pensioenspecificatie aan te leveren.

Bankafschrift

Verder wil de leasemaatschappij een recent bankafschrift ontvangen van een volledige maand. Hierop kan de leasemaatschappij zien of uw salaris netjes gestort wordt en wat uw uitgaven zijn. Er moet immers geld overblijven om uw maandelijkse leasekosten te kunnen betalen.

Kopie rijbewijs

Uiteraard is ook een kopie van uw rijbewijs nodig om een auto te kunnen leasen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening