Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een kredietnemer?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een kredietnemer?

Een kredietovereenkomst of leenovereenkomst wordt altijd door twee partijen ondertekend: de kredietgever en de kredietnemer. De kredietgever is de partij die de lening verstrekt. De kredietnemer is de persoon of het bedrijf die een lening heeft aangevraagd en geld wil lenen van de kredietgever.

Een kredietnemer kan een persoon zijn, maar ook een bedrijf. Bij consumptief krediet, zoals een persoonlijke lening en doorlopend krediet, is de kredietnemer altijd een persoon. In ruil voor het geld dat de kredietnemer van de kredietgever leent, betaalt hij of zij de kredietgever een maandelijks bedrag aan aflossing en rente. Op de rente die de kredietnemer betaalt, maakt de kredietgever winst. De kredietnemer is persoonlijk aansprakelijk voor het bijtijds terugbetalen van de lening.

Een lening afsluiten met kredietovereenkomst

Voordat de kredietnemer geld krijgt van de kredietgever, worden er enkele belangrijke afspraken gemaakt. Zo wordt er afgesproken hoeveel de kredietnemer leent van de kredietgever, maar ook wat de rente over het geleende bedrag is en hoeveel de kredietnemer maandelijks moet aflossen. Ook wordt er afgesproken wanneer de kredietnemer de lening afgelost moet hebben.

Al deze afspraken komen in de kredietovereenkomst te staan. Deze overeenkomst moet ondertekend worden door de kredietnemer en de kredietgever. Alleen met de handtekeningen van beide partijen is de overeenkomst geldig en kan de lening afgesloten worden.

De verplichtingen en rechten van een kredietnemer

Een kredietnemer heeft een belangrijke verplichting, namelijk het tijdig terugbetalen van de lening. Hier is de kredietnemer persoonlijk aansprakelijk voor. Wordt de lening niet op tijd terugbetaald, dan komt de kredietnemer in de problemen.

Toch heeft de kredietnemer niet alleen verplichtingen. Sluit u een lening af, dan heeft u ook rechten. Denk hierbij aan het recht om extra af te lossen op uw lening of uw lening over te sluiten.

Ambtenaar of semiambtenaar?

Bent u of is uw partner ambtenaar of semiambtenaar, dan kunt u tegen de laagste rente van Nederland een krediet afsluiten bij Ambtenarenlening. Een vrijblijvende offerte geeft u direct inzicht in de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening