Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is de compensatieregeling voor doorlopend krediet?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is de compensatieregeling voor doorlopend krediet?

Banken die doorlopende kredieten aanbieden of dit product in het verleden aanboden, hebben de variabele rente van deze kredieten jarenlang niet of onvoldoende aangepast aan de dalende marktrente. Klanten hebben daardoor al die jaren mogelijk te veel rente betaald over hun doorlopend krediet. Banken moeten hun klanten de te veel betaalde rente terugbetalen via een compensatieregeling.

Rente herberekenen

Het Klachteninstituut Financiƫle Dienstverlening (Kifid), waar klanten terecht kunnen met klachten over financiƫle producten en diensten, heeft geoordeeld dat de betreffende banken de verschuldigde rente opnieuw moeten berekenen en te veel betaalde rente aan hun klanten moeten terugbetalen.

Om te bepalen hoe veel de bank moet terugbetalen, gaat de bank de rente herberekenen. De bank maakt hiervoor gebruik van de ontwikkeling van de marktrente in de afgelopen jaren en de ontwikkeling van de rente op uw doorlopend krediet.

Hoeveel u ontvangt, hangt onder andere af van de looptijd, het gebruik en de hoogte van uw krediet. U ontvangt het verschil tussen de rente die u heeft betaald en de rente die u betaald zou hebben als die was meegedaald met de marktrente.

Uitvoering compensatieregeling

Iedere bank heeft naar aanleiding van de uitspraak van Kifid een eigen compensatieregeling. Hieronder vindt u links naar de compensatieregelingen van DEFAM en Interbank.

Compensatieregeling doorlopend krediet DEFAM

Compensatieregeling doorlopend krediet Interbank

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening